Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
logo
  • Florijn 8
    8253 DM Dronten
  • 0321 847965
  • Website

AB-Zwembaden

Over AB-Zwembaden
Onze specialisatie op het gebied van zwembad, sauna, spa, whirlpool, stoomcabine en wellnessprodukten begon in 1981 en wij hebben dus zeker de benodigde ervaring opgedaan. Al vele tevreden klanten (zo’n 600) zijn u voor gegaan! Projectbegeleiding betreffende zwembadbouw en complete aanleg, is niet alleen wat wij doen, ook de maar ook zwembadtechniek en onderhoud voor zowel een prive zwembad als een openbaar zwembad! Wij hebben het dan over het complete scala in de zwembadbouw, dus een goede voorlichting, een uitgebreide offerte, een gedegen zwembadontwerp, energie en mileu vriendelijk in samenspraak met experts op zwembadconstructie gebied, Zwemhal of zwembadoverkapping, binnenbad of buitenbad (of wilt u uitbreiden?)Ook zulke zwembadprojecten hebben wij reeds uitgevoerd), bestrating, tuinaanleg, etc., dus als u dit wenst leveren wij een compleet zwembad turnkey aan u op!

Zwembaden
AB-Zwembaden verzorgd sinds 1981 projecten op gebied zwembaden, zowel voor de particuliere als de publieke sector.
Heeft u interesse in een keramisch, polyester, polypropyleen, pvc, stalen, houten, folie of betegelde, monoblok of bouwkundige zwembad? Wilt u een mooi zwembad kopen voor in uw tuin? Wilt u zelf uw zwembad bouwen? De complete zwembadbouw aan ons overlaten? De aanleg van alles op zwembadgebied of alles rondom zwembadbassins in één hand houden? Of bent u zich nog aan het oriënteren voor een zwembad of wellness project en u weet nog niet welk soort zwembad u wilt? Ons zwembad assortiment is zeer uitgebreid, u kunt bij AB-Zwembaden alle denkbare soorten en maten zwembaden laten verzorgen, niet alleen het leveren en installeren van zwembaden, maar ook van alle toebehoren rond zwembaden, zoals een zwembad randtegel, zwembad afdekking, zwembad terras, etc., voor zowel een eenvoudig opzet zwembad als de meest professionele zwembaden voor hotels en recreatiecentra is ons vakgebied! Kijk dan op onze website www.ab-zwembaden.nl want daar staat ook alles op! Heeft u graag een gedegen voorlichting over eenvoudig tot zeer exclusieve zwembad mogelijkheden? Kom dan met ons praten.
Wat zijn de meest voorkomende type zwembaden?

Deze kunnen worden onderverdeeld in;

-Opblaasbassins, meestal geschikt voor kleine kinderen, in diverse soorten en maten.
-Opzetbassins, ook wel genoemd tuinbaden, deze kunnen meestal boven-en ondergronds.
-Prefabbassins, deze zijn er in diverse soorten, meestal geschikt voor ondergronds gebruik.
-Monoblocs, in diverse soorten materiaal te verkrijgen, meestal beperkt in maat en vorm.
-Bouwkundige bassins, vaak afgewerkt met folie, tegels of composiet.


Opblaasbassins:
Deze bassins zijn meestal geschikt voor kleine kinderen en/of voor seizoengebruik.
Deze zijn ook meestal van mindere kwaliteit, niet al te groot en eenvoudig van opzet.
Vaak wordt er geen of een niet adequate filter bij geleverd en dit vormt meestal een bron van ziektes zoals diarree, oogontstekingen, voetschimmels, e.d. bij de gebruikers, zelfs bij een goed pH-waarde en chloorgebruik.
Het water dient dan ook haast op dagelijkse basis te worden ververst.


Opzetbassins:
Meestal een zwembad opgebouwd uit een vuurverzinkte, gelakte staalwand afgewerkt met folie.
Ook wordt er wel een houten wand gebruikt.
Er zijn eigenlijk vier basisvormen; rond, 8-vorm, ovaal(die moeten worden voorzien met van een bouwkundige muur) en vierhoekig zwembaden.
Meestal is het mogelijk de bassins in te graven, maar dit vereist wel wat kennis van zaken.
U moet rekening houden met het storten van een betonvloer, de aanvulling moet altijd geschieden met een goede zand-cementverhouding of nog beter Pentamix.
De afwerking geschied altijd d.m.v. pvc-zwembadfolie.
De prijs is afhankelijk van de weekmaker in de pvc en de gekozen dikte.
De diktes van de folie variëren van 0,4 mm tot 1,0 mm, meestal wordt de garantie daarop aangepast.
Een filterinstallatie is noodzakelijk.

Préfabbassins:
De zijn er in diverse soorten, onder te verdelen in pvc-elementen met folie, polypropyleen-elementen met folie, polyester-elementen met folie(wel of niet gelamineerd op het element, beton-alu-elementen met folie, stalen-elementen met folie, polyester-elementen, rvs-elementen en kunstofplaten met composiet vloer.
De vorm, grote, diepte, kleur en verdere toebehoren als trappen, hellingshoek, etc. zijn meestal vrij te plaatsen.

Monoblocs(monoblok):
Deze zwembaden worden vervaardigd uit glasvezel versterkt polyester met een variërende afwerking.
Deze afwerking bestaat uit hetzij coating(in diverse kwaliteiten), hetzij uit polypropyleen met coating, hetzij een keramische laag met hoogwaardige coating.
Er zijn maar een beperkt aantal maten en soorten te koop.
Soms is elke Ral-kleur te verkrijgen, meestal beperkt het zich tot een vijftal standaardkleuren.
Ook is er een variant met keramische kern.

Bouwkundige bassins:
Een bouwkundig zwembad kan eigenlijk alleen door de vakmensen gebouwd worden.
Zowel de juiste berekeningen moeten hieraan ten grondslag liggen, in de de folie variant wordt ter plaatse door de zwembadbouwer thermisch gelast en af gesealt en dit kan alleen met voldoende ervaring. Een een beschermende scheidingslaag wordt aangebracht. Vervolgens een foliestrip op de bovenrand waar de meestal gewapende PVC-folie op wordt bevestigd.
Een betegeld zwembad is alleen geschikt in ons land om binnen te worden gebouwd.
Een waterdichte laag moet worden aangebracht, de tegels moeten met composiet worden aangebracht, etc.
Dit kan alleen indien men over voldoende kennis beschikt.

Sauna's & Stoomcabine's
Sauna's
Na een dag hard werken thuiskomen en nog even een sauna pakken om alles weg te laten zakken en u mee te laten voeren in de warmte van een sauna? AB-Zwembaden kan u adviseren welke sauna of infrarood cabine voor u de meest geschikte is om te kopen.
Wij bieden u een zeer ruime keuze uit diverse soorten en merken sauna's en infrarood cabines. U kunt o.a. kiezen voor een heel betaalbare balkensauna, een uitgekiende infrarood cabine of gaat u voor de combinatie sauna kabine? Wilt u een op maat gebouwde saunacabine? Welke sauna of infrarood cabine u ook wilt kopen, bij ons bent u aan het juiste adres voor deskundig advies.

Stoomcabine's
De cabines zijn gemaakt van acryl en versterkt met fiberglas, dus geen verkleuringen of vervormingen. Verder zijn onze stoomkabines uitgerust met veel opties, zoals vuilvangfilter, ontluchting, handdouche, spiegel, alarmfunctie en radio- en afstandsbediening. Dit alles met of zonder montage, met of zonder spa, vele stoomcabine soorten, merken en uitvoeringen zijn standaard in ons programma, zowel voor particulier of professioneel gebruik.

Spa's & Tubs
Buitenspa’s, swimspa’s, tub’s en professionele whirlpools. Een zeer ruime keuze dus, wat u zoekt kunnen wij bieden! Of u het nu bubbelbad, whirlpool, spa, hottub of jacuzzi noemt, AB-Zwembaden is uw juiste keuze. Een buitenspa in uw tuin? Of een tub in uw badkamer? Wij verzorgen alles wat er op het gebied van fitness, ontspanning en wellness te koop is .

Service & Garantie
Tijdens de garantieperiode zijn er voor u geen bijkomende kosten op de door ons erkende garantieclaims, ook na deze periode kunt u goed bij ons terecht, wij maken ons sterk om hierin een goede service te bieden.

Kijk ook eens op onze website: www.ab-zwembaden.nl


Foto's van AB-Zwembaden


Deze zwembad leverancier in het kort

Eigen storingsdienst:

Ja

Levering van

  • Binnenzwembaden
  • Buitenzwembaden
  • Sauna's
  • Spa's
  • Zwembadoverkappingen